Sabahar

Sabahar er et etiopisk selskap som ble opprettet i 2004 av kanadiske Kathy Marshall. Hun har bodd i landet i flere tiår og jobber fortsatt som daglig leder i selskapet.

Sabahar er opptatt av å ta vare på og videreføre de klassiske, etiopiske håndverkstradisjonene og teknikkene, og har en omfattende produksjon av håndlagde tekstiler basert på naturlige fibre. Alt fra spinning, farging og veving til klargjøring og pakking blir gjort for hånd. Hovedkontor og produksjonslokaler ligger omgitt av en stor, vakker hage i Etiopias hovedstad Addis Ababa. 

I tillegg til de fast ansatte, samarbeider Sabahar med flere frittstående leverandører. Noen av disse produserer også silke i sitt eget hjem. Larvene som spinner silketrådene lever av castor-planten som vokser vilt i hele landet. 

Mer om Sabahars silkeproduksjon kan du lese her.  (Ekstern side)

Sabahar eksporterer til store deler av verden, og jobber derfor med å finne design og farger som treffer på forskjellige markeder. Mønstrene er både skapt av eksterne designere og av ansatte hos Sabahar. 

Selskapet legger stor vekt på å skape gode arbeidsmuligheter i Etiopia, med et spesielt fokus på sysselsetting av kvinner. Selskapet er Fair Trade-sertifisert. 

Her finner du skjerf og sjal fra Sabahar

Her finner du badelaken/throws fra Sabahar

lagt til handlevogn