Nettbutikken indezi.no lanseres

November 2016: Etter et spennende og innholdsrikt år med research, tre turer til Etiopia, leting etter samarbeidspartnere, tegning og produksjon, er nettbutikken indezi.no endelig en realitet. 

Indezi bygger på en gammel drøm om å arbeide med etiopiske designere, gründere og håndverkere. Da vi etablerte selskapet bak indezi, Savanna Metro AS sommeren 2015, hadde vi imidlertid ingen konkrete ideer om hva slags produkter vi ville jobbe med. Men etter som Etiopia har en stor produksjon av skinn og lange håndverkstradisjoner innen tekstil, var dette et naturlig sted å starte. 

Innledningsvis har vi brukt mye tid på research, vi har lett etter potensielle samarbeidspartnere, mailet, oppsøkt, snakket med folk, bedrifter, og organisasjoner, og tatt imot alle gode råd med en stor takk. Allerede under vår første reise til Etiopia i februar i fjor falt de første brikkene på plass. 

Vi oppdaget raskt at det er mange unge, ambisiøse etiopiske designere som ønsker å nå ut til et større marked. Vi er glad for å ha fått med oss et par av disse på vår første produksjon. Meron Seid eier sitt eget verksted og har en butikk på et kjøpesenter i hjertet av Addis Ababa. Henne traff vi for første gang da hun besøkte Norge i februar i fjor. Designeren har vunnet flere priser, og har nå produsert våre første tote-vesker

Håndtverk

Zelalem Haile møtte vi helt tilfeldig da vi skulle slå i hjel en time mellom et par møter. Han har butikk og verksted på et kjøpesenter i Addis Ababa. Det tok ikke lang tid før vi bestemte oss for at vi hadde lyst til å samarbeide med designeren, som også eksporterer til USA, og det er hans selskap ZEL Leather som har laget våre første clutcher.

Skinnet til clutchene og totene er laget på Hafde garveri. Dette garveriet er langt fremme når det gjelder miljøtiltak, og jobber kontinuerlig for å gjøre produksjonen mer miljøvennlig. 

I vår leting etter spennende produsenter, kom vi også over selskapet Sabahar, som ble stiftet i 2004. De er opptatt av å ta vare på gamle håndverkstradisjoner, og det meste av produksjonen skjer for hånd. Råstoffene er hovedsakelig etiopisk bomull og silke. Dette selskapet er Fair Trade-sertifisert. I første omgang har vi valgt å ta inn et utvalg av håndklær og sjal fra dem. 

Vi er også i kontakt med flere andre produsenter, og utvalget på indezi.no vil øke gradvis. 

lagt til handlevogn