Godt nytt år!

2017 er snart over. For indezi har det vært det første hele året med både produksjon og salg, og når vi ser tilbake på året som har gått, er det all grunn til å se lyst på det neste…

 

Takket være de mange positive tilbakemeldingene vi får på det vi gjør, og den utviklingen vi har hatt det siste året, er det med godt mot vi tar skrittet inn i 2018. I 2017 har vi videreført det tette arbeidet med våre samarbeidspartnere i Etiopia, og vi har innledet samarbeid med nye designere og produsenter. 

Her hjemme øker salget sakte men sikkert. Weekendbagene og de praktiske tote-veskene i forskjellige farger har også i år vist seg å være de de mest populære skinn-artiklene, men de møter sterk konkurranse fra enkelte av de nye produktene

Nye produkter

Blant produktene som ble lansert høsten 2017 er en toalettveske som er produsert av Zelalem Haile/ Zel Leather. Meron Seid som vi også har jobbet med helt fra starten, har produsert en clutch med eget rom til gjenbrukbare handlenett og en liten PC-veske / ryggsekk med plass til en 14" lap top.

Vi har også begynt å samarbeide med en ny produsent. Rohaluxe som eies og drives av søstrene Eyerusalem og Elisabeth Hadera, har produsert vår nye messengerbag.

De fikk oversendt tegninger i februar i år, og siden da har vi sammen utviklet den videre gjennom prøveproduksjon og ideutveksling.

Resultatet er to forskjellige varianter i to forskjellige farger.

Vegetabilsk

Skinnet i alle de nye produktene er fullvegetabilsk garvet storfeskinn. 

Vi har nå et enda tettere samarbeid med Hafde garveri som produserer skinnet vi bruker.

Skinnet produseres etter våre spesifikasjoner, med høye krav til kvalitet, etikk og miljø. Fullvegetabilsk garving er både mer tidkrevende og dyrere enn kromgarving som er den vanligste garvemetoden, men gode nyheter for både arbeidere, kunder og ikke minst miljøet.

Næringslivsdelegasjon

På et mer overordnet plan er oppgavene både varierte og interessante. Det har blitt noen turer til Etiopia også i år.

I november hadde vi bla. gleden av å være med en næringslivsdelegasjon fra Norge, som fulgte kronprinsparets etiopiabesøk.

Det har vært interessant å bli kjent med flere som ser etter muligheter for samarbeid mellom etiopiske og norske bedrifter. Foreløpig er det ikke så mange som driver med akkurat det vi gjør, men etterhvert håper vi at flere kommer til.

Publisert 30.12.17

lagt til handlevogn